Pochvala – odměna, které není nikdy dost

Délka: 4 min

Last Updated on 13. 1. 2020 by Lucie Klabanová

(For english version of the post click here.)

Že pro nás často není snadné říkat věci na rovinu, je fakt. Popravdě, nevím proč tomu tak je, možná je to výchovou či prostředím, ve kterém žijeme, ale cítím, že to tak většina lidí prostě má. Včetně mě. Každé otevřené popovídání si s lidmi, zejména těmi z práce, je menším či větším vystoupením z komfortní zóny. Ale jak se říká, trénink dělá mistra, proto rozhodně není od věci trénovat tak často, jak jen můžeme. 

Jedna forma otevřenosti vám v takovém tréninku pomůže úplně skvěle – pochvala. 

Pochvala je totiž otevřené vyjádření něčeho, co se líbí vám a zároveň to bude příjemné i pro druhou stranu. Co si budeme povídat, oproti kritice je tato forma otevřenosti rozhodně o dost snazší dávat i přijímat. 

Proto chvalte hodně. Součástí pochvaly může být i poděkování, ale taky samotné ocenění. Každý člověk se čas od času potýká s pocitem ne-dost-dobráctví a jakákoliv pochvala je vlastně důkazem, že „to není tak zlé”. Je potvrzením, že to, co děláme, děláme dobře. Že to někdo jiný ocení. Že vidí hodnotu našeho času nad danou činností strávenou. 

Přemýšlíte teď právě, kdy jste naposled někoho v práci pochválili?

Vzpomněli jste si na ten velký projekt loni, kdy jste kolegu opravdu ocenili?

Super, ale chválit byste měli každý den! 

Že není za co? 

  • Všimli jste si, že má kolegyně novou barvu vlasů, která úplně září? Pochvalte ji za výběr. 
  • Viděli jste jak dítě na ulici zvedlo odhozený obal od sušenky a odneslo ho do koše? Pochvalte ho za dobrý skutek.
  • Postarala se kolegyně o nepříjemného zákazníka ke spokojenosti všech? Pochvalte ji, že to skvěle zvládla.
  • Dodal vám kolega podklady pro prezentaci, čímž vám ušetřil hledání? Pochvalte ho, že to připravil skvěle a vám ušetřil práci.

Takhle bych mohla pokračovat. Každý den najdete spoustu drobných i větších důvodů někoho pochválit, poděkovat mu a ocenit ho. V práci i mimo ni. Musíte jen mít oči otevřené a trochu zpomalit, aby vám ty momenty neutekly. 

Manažeři chválit nemusí?

Pokud jste manažer, nadřízený, možná vás napadá, že chválit není třeba. Jste šéf, máte tedy autoritu a očekává se, že vaši podřízení budou dělat co mají. Tak proč byste je za jejich práci měli ještě chválit?

Určitě víte, že mít dobré lidi v týmu není úplná samozřejmost. Pokud už nějakou dobu tým vedete, zjistili jste, že vybrat ty správné lidi není snadné. A když už je máte, přicházejí ještě těžší úkoly: udržet si je a nedovolit jim ztratit motivaci. 

Pochvala je úžasně motivační. Většina externí motivace nefunguje, ale pochvala je jiná. Každý člověk přirozeně touží být oceňovaný, nějakým způsobem důležitý, Ale jak se tak může cítit, když z ničeho nepozná, že tomu tak je? Pochvala je takový spouštěč jeho vnitřní motivace – pocitu, že to má smysl. 

Pokud chcete fungovat maximálně efektivně, potřebujete si ke svým spolupracovníkům (nejen podřízeným) vytvořit vztah. Potřebujete, aby viděli, že když už od nich vyžadujete pomoc, kooperaci, že ji také oceníte.

V zaměstnání má každý často pocit, že to či ono by možná měl dělat někdo jiný, nebo že by celý proces měl fungovat trochu jinak. Tím, že oceníte, že i přesto to kolega udělal, je tenhle pocit nespravedlnosti zmírněn a celkové uspokojení z vykonané práce větší.

Je to i pro náš dobrý pocit

V neposlední řadě je důležitý dopad na nás, na ty co chválí. Každý člověk má v sobě jistou dávku altruismu a dělat radost nám dělá radost. Jakmile zaznamenáte, že jste někoho dalšího potěšili, sami zažijete příjemný pocit. A ten je návykový. :-)

Aby se pochvala neminula účinkem

Jako u většiny věcí platí, že není pochvala jako pochvala. Rozhodně nezapomínejte na základní pravidla, jak chválit: 

  • Pochvala by v první a poslední řadě měla být upřímná. Pokud budete pracně vymýšlet něco, co vám nejde od srdce, bude to znát a celý efekt zmizí. Navíc riskujete, že příště vám upřímnou pochvalu neuvěří. 
  • Vyjádřete se hned v daný moment. Chválit o týden později nemá ani zdaleka takový efekt. 
  • Zvažte jestli chválit veřejně nebo mezi čtyřma očima. Pochvala před hromadou dalších lidí může způsobit rozpaky a poničit to dobré. Tohle je hodně individuální a budete muset volit dle vlastního uvážení. Já osobně doporučuji (pokud je to možné) chválit nejprve soukromě a teprve potom před dalším publikem (je-li to třeba).
  • Jste-li šéf, dávejte si pozor, abyste někomu „nenadržovali”. Jako lidi přirozeně máme k někomu blíž než k jinému, ale v týmu musíte pečlivě balancovat, aby to nebylo příliš ostentativní. Takové pochvaly jen jednoho člena týmu by byly dost kontraproduktivní. A to i ty mezi čtyřma očima – nezapomeňte, že si to zaměstnanci mezi sebou řeknou.

Jestli jste dočetli až sem, tak zkuste takovou týdenní výzvu. ;-) Dejte si závazek, že ode dneška alespoň jednou denně někoho pochválíte. Ať už je to za drobnosti nebo větší věci. Trénink dělá mistra, trénujte. 

Zvládnete-li to celý týden dodržet, určitě mi dejte vědět, jestli jste zaznamenali nějaké změny ve svém životě či v okolí. Možná budete překvapeni. ;-)

Dejte like mojí stránce na facebooku a neuteče vám žádný další článek:

Jsem mentorka. Prostřednictvím projektu make-it-easy.cz pomáhám (nejen) ženám najít jistotu, že mohou zvládnout vše, co je pro ně důležité. Ukázat jim, že můžou být dobrými manažerkami nebo podnikatelkami, maminkami, i mít čas samy pro sebe. Pomáhám jim správně určovat priority, organizovat čas a vést podřízené, spolupracovníky i rodinu.

Jsem autorkou e-mailového kurzu 12 tipů, jak mít čas pevně ve svých rukou i stejnojmenného e-booku. Pokud chcete rychlé výsledky už po prvních krocích k lepší organizaci vašeho času, můžete vyzkoušet 14 denní výzvu Čas pro mě.

Napsala jsem pro vás také stručný e-book zdarma 9 tipů, jak být skvělým šéfem a vytvořila Rychlý tahák pro lepší time management už dnes, který si také můžete stáhnout zdarma.

Jak si poradit se všemi situacemi v roli čerstvého šéfa, jak mít spokojený tým se můžete dočíst v e-booku 5hvězdičkový šéf. Dozvíte se, že to je snazší, než si myslíte. Ale také, že na maličkostech záleží.

Více o mně se můžete dozvědět tady >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Nejsou nadále ukládány ani jinak zpracovány. Zásady zpracování osobních údajů